domingo, 3 de junio de 2007

Per què un taller d'esgrima?


Dins del projecte educatiu de moltes escoles hi ha la tradició de celebrar la setmana cultural i / o esportiva, per tal de gaudir i potenciar les diferents manifestacions culturals o esportives. Amb aquest taller pretenem introduir als alumnes en el coneixement de l'esport de l'esgrima mitjançant l'adaptació de material específic i alternatiu. L'esgrima planteja als alumnes situacions noves de gran riquesa motriu, a més a més de tota una sèrie de característiques molt positives com:
Alt grau de motivació.
Varietat de possibilitats.
Sociabilitat.
Canalització de l'agressivitat.
Desenvolupament de les capacitats físiques i cognitives.
Autocontrol

Possibilitat de participar l'alumne amb discapacitat física
La proposta és de realitzar el taller amb sabres d'escuma i altre material alternatiu. Això permet que els alumnes no es facin mal en cap cas, que sigui accessible econòmicament i que el treball pugui ser més variat i lúdic que amb armes convencionals.

Amb la utilització d'aquest material realitzarem una sèrie d'adaptacions en l'esport perquè sigui més fàcil d'entendre tant pels alumnes com pels mestres interessats.

Mitjançant aquest taller els nens i nenes aprendran a conèixer de forma lúdica:

  • Els antecedents històrics i l'evolució de l'esgrima.
  • Les armes i indumentària bàsica.
  • Les tècniques i reglament bàsic.

Les sessions seran evidentment pràctiques però l'alumne tindrà un dossier amb els continguts propis de la iniciació a l'esgrima.

No hay comentarios: